***       Водещите вечерни новини       на 20 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Вътрешният министър: берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата. При какви условия ПП връщат мандата неизпълнен?


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември   

 

„ Искам да ги уверя, че страната има сили, ще ги изобличи и накаже. Това е резултатът от закриването на спецправосъдието. 

Хората по места са стимулирани, работят и резултатите ще се видят скоро. 

А сега берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата “, акцентира министърът на вътрешните работи.

***

„ Да почистим крайния текст на тези национални предпочитани задания, да го оформим като документ, който назоваваме програмна декларация с упованията на 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. В взаимозависимост от резултатите от това гласоподаване, ще последват идващите стъпки. Ако тя не получи поддръжка, ще върнем мандата несбъднат “, уточни кандидат-премиерът.

***

" Виждаме поредност от стъпки, които демонстрират отговорно и съществено отношение към тази опция ".

Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов във връзка предлагането на " Продължаваме промяната " за обединяване по цели в програмна декларация, която да се гласоподава от Народното събрание през януари и която да бъде основа за сформиране на държавно управление с втория мандат, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Според законопроекта, при съществуване на опасност за националната сигурност, корист с монополно състояние или наложени ограничаващи ограничения от Европейски Съюз, Организация на обединените нации и прочие, страната ще има опция да поеме оперативното ръководство на сдружението. Поемането на контрола да става посредством назначение на необикновен представител от страната.

***

До този миг Има Такъв Народ е получавала по един лев на глас, което е видно от обществено наличната информация. От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв.. След последните избори сумата за Има Такъв Народ внезапно нарастват, макар че поддръжката за партията се срина и тя не съумя да влезе в Народното събрание.

По информация на Mediapool Има Такъв Народ постоянно е подавала авансово заявление, че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната.

След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

***

***

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовия град Бахмут, съобщи Ройтерс през днешния ден като се базира на известие на канцеларията на президента.

***

Срещата[…] е имала за цел „ да показва групова отговорност за специфичната интервенция “. 

Руският президент Владимир Путин се пробва да трансферира виновността за войната против Украйна на висшето военно управление, твърди английското разузнаване.

***

Срещата сред Путин и Лукашенко е следващ политически " танц ", сподели на конференция Дмитро Кулеба. По думите му на тази среща не е взето никакво извънредно значимо решение. При все това той увери, че Украйна е подготвена на всевъзможен сюжет.

***

Руското демократично общество в Сърбия ще провежда в събота, 24 декември, в Белград антивоенно шествие, по време на което ще изиска неотложно евакуиране на съветските войски от територията на Украйна, заяви белградската организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

На 24 декември ще се навършат 10 месеца, откогато " съветският деспот " заповяда на армията да нахлуе в прилежащата страна, означиха уредниците.

Шествието ще стартира към 15:00 часа на Площада на Републиката и ще стигне до съветското посолство в Белград. 

Руското демократично общество прикани жителите да поддържат митинга.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР